Wijnproeverijen

Wijnproeverijen

Elke vinoloog heeft een favoriet wijnland en heeft zijn of haar eigen specialiteiten. Daardoor is het mogelijk om elk proefthema te organiseren . Bijvoorbeeld een wijnproeverij met Alleen Italiaanse of Franse wijnen of alleen met witte of rode wijnen. Of wat dacht je van een wijnproeverij met alleen maar mousserende wijnen? Aan de hand van jouw wensen zorgen wij voor een heerlijke wijnproeverij gegeven door een van onze vinologen. Zo krijgt je altijd een leuke, maar zeker ook een leerzame wijnproeverij. Hieronder enkele voorbeelden.

Wat ruik en proef ik?

We kunnen allemaal ruiken, maar het benoemen van geuren valt vaak tegen. Bij deze wijnproeverij gaan we de meest voorkomende geuren ruiken. Na deze wijnproeverij bent u beter in staat om de geuren te benoemen en kunt u meer vertellen over de wijn in uw glas.

Landen Thema

Frankrijk: het wijnland bij uitstek, maar misschien wil je meer proeven en leren van wijnland Italiƫ. Of misschien toch van Spanje? Tijdens dit thema proeven we wijnen van diverse druivenrassen uit de verschillende wijngebieden van het wijnland.

Gewoon lekker

Bij deze wijnproeverij geen thema, maar gewoon lekkere wijn met een goed verhaal. De wijn kan overal vandaan komen. Van Nederland tot Afrika en van Chili tot Nieuw-Zeeland.

Wijn en Spijs

Goede wijn met lekker eten zijn ingrediƫnten voor een heerlijke avond! Hoe combineer je wijn en spijs, waar moet je op letten en hoe maak je zelf smaakvolle combinaties? Zorg dat u trek heeft, want we gaan smullen!

Wijn weetjes

Tijdens deze wijnproeverij gaan we misverstanden over wijn te lijf. Gewapend met een glas vol lekkers gaan we de strijd aan tegen onwaarheden. No-nonsense proeverij met lekkere wijn.

Inleiding in de wijnwereld

Vind je wijn maar moeilijk, of wil je er graag iets meer over weten? Tijdens deze wijnproeverij behandelen we a.d.h.v. de bekendste druiven en wijngebieden de winebasics. Een wijnproeverij vol met tips en tools voor de beginnende wijnliefhebber.

Wijn en Kaas

Wijn en kaas zijn samen een heerlijke combinatie! Maar er is zoveel keus, welke kaas bij welke wijn? Proef verschillende combinaties die goed werken en waarom andere combinaties niet lekker bij elkaar smaken. Na de wijnproeverij kun je zelf ook goede wijn-kaas-combinaties maken.

Mousserende wijnen

Bubbels, bubbels en nog eens bubbels. We proeven verschillende mousserende wijnen uit diverse streken en landen. Van Lambrusco tot en met Champagne.

Heb je liever een ander proefthema? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.
Onze vinologen maken aan de hand van jouw wensen een graag passend voorstel.