Hoe werkt het

Hoe werkt het

Het belangrijkste is dat we een leuke en leerzame wijnproeverij hebben. Lekker het liefst ook, maar het kan zijn dat een wijn niet jouw smaak is. Onze vinoloog kom bij je thuis of op een locatie, zoals kantoor en zorgt voor alle benodigdheden.

Wat nemen we mee

Uiteraard zorgen wij voor wijnen die passen bij het gekozen proefthema. Minimaal proeven wij 6 kwaliteitswijnen en soms wat meer als het thema er om vraagt of als er een groter budget is. Wij zorgen voor waterglazen, wijnglazen en waterkaraffen. Ook spuugemmers, proefformulieren en soms wat extra achtergrond informatie over het thema.

Standaard nemen wij brood mee. Brood is ideaal om de smaak weer te neutraliseren, zodat je de volgende wijn beter proeft. (Als je al verder gevorderd bent met het proeven van wijn, dan kun je beter door proeven zonder brood, omdat je mond is ingesteld op de smaak van wijn.)
Hapjes zijn in overleg ook mogelijk, daar worden extra kosten voor gerekend. Denk bijvoorbeeld aan een lekker kaasplankje of wat chocolade bij de Port.

Hoe lang duurt een wijnproeverij?

Dat ligt erg aan het thema en aan het aantal te proeven wijnen. Meestal duurt een wijnproeverij anderhalf tot twee uur. Een wijnproeverij met hapjes of een heel diner duurt langer. Na afloop ruimen wij alles weer netjes op en de restjes wijn zijn voor jullie om alles nog even door te proeven. Vaak hebben wij reserve wijn bij, dus als je een fles wilt kopen dan kan dat. Het is zeker geen verplichting, maar een service.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Kijk bij onze wijnproeverijen of neem contact op voor meer informatie.
wijnproeverij benodigdheden


Reageren is niet mogelijk.