Wijninformatie voor wijnliefhebbers

Wijninformatie voor wijnliefhebbers

Meer weten over wijn is meer genieten van wijn en daarom deze pagina met interessante wijnwebsites. Lees een wijnblog, doe een wijncursus en lees reviews van interessante wijnen. Je zult merken dat de wijnwereld voor je open gaat. Hier een aantal van onze favorieten wijnvrienden.

Het Wijninstituut

Wil je meer leren over wijn dan kun je voor een goede wijncursus terecht bij het Het Wijninstituut. Landelijk worden er erkende cursussen en smaakvolle wijn wijn-spijs workshops gegeven door gediplomeerde wijndocenten. Je krijgt les en proeft kwaliteitswijnen uit de hele wijnwereld. Kijk voor informatie op www.wijninstituut.nl. Ook een goede opstap voor Vinologen in spé.

De Wijngekken

De wijnliefhebbers achter wijngekken.nl zijn Martin, Chris en Ed. 3 wijnvrienden die heel veel wijn proeven en onafhankelijke, eerlijke proefnotities schrijven. Erg nuttig voor als je wilt weten of bijvoorbeeld een dure wijn wel zijn geld waard is. Je kunt nog veel meer handige wijninformatie vinden op de website.

Wijnbloggers.nl

De website van wijnbloggers.nl staat vol met wijnblogs. Een community van wijnliefhebbers en wijnprofessionals schrijft over interessante en leuke onderwerpen. Lees en leer meer over wijn.

Zin gekregen in een wijnproeverij?

Bij het leren over wijn hoort ook goed wijn proeven. Kijken, ruiken en analyseren van de wijn zorgt ervoor dat je een wijn gaat onthouden en herkennen. Tijdens een wijnproeverij leren wij je technieken om dit goed te doen en leer je meer over diverse wijnlanden. Kijk bij onze wijnproeverijen voor de mogelijkheden of neem contact op.